Als kind lag ik vaak verstijfd van angst opgerold als een burrito in mijn dekbedje te luisteren naar de geluiden van de nacht, mijn hart bonzend in mijn oor, te wachten totdat het ochtend werd of ik in slaap zou vallen.

Op school had ik moeilijke periodes en liep tegen de typische uitdagingen aan waar ik nu anderen bij begeleid. Wat had ik toen graag hulp gehad van een kinder- en jongerencoach; en die mijn ouders destijds ook gegund om mee te sparren. Je doet zo je best als ouder, maar kunt logischerwijs niet alles overzien en omtoveren. 'It takes a village to raise a child' is het Afrikaanse gezegde.

Ik surf als hoogsensitiva over de golven van de zee. Soms is het een vredige zonnige zee waar ik genietend in rond dobber; soms zijn het woeste golven die over mij heen opkrullen en op mij neer lijken te storten. Allebei leren ze me dat ik ik blijf. Ik heb er een ontdekkingsreis in afgelegd, mijn balans, mijn eigen weg gezocht. Een stevige burn-out doorleefd, en daar krachtiger en zoveel dichter bij mezelf uit gekomen. Lagen afgepeld. Naar de kern.

In mijn visie is alles wat we in het leven tegenkomen een uitnodiging om meer in verbinding te zijn, met onszelf, anderen, en met het leven zelf.

Al van puberteit af aan ben ik bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn grote interesse in psychologie, gedrag, en zin/spiritualiteit. Ik heb de afgelopen 20 jaar vele cursussen en workshops gevolgd, boeken gelezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en (lichaams)bewustzijn, en veel gedaan op gebied van (emotioneel)lichaamswerk, meditatie, verschillende vormen van coaching, toneel en dans. Ik heb mijn eigen 'recept' geschreven. Vanuit die levenservaring begeleid ik nu graag anderen.

Lichtspel_coaching_Belle
Lichtspelcoaching licht op zee Belle indercoach

Ik heb opleidingen gevolgd tot kinder- en jongerencoach aan de Academie voor Psychodynamica en opleidingsinstituut Magie van Kindercoaching, en bijscholing op het gebied van (tafel)opstellingen en systemisch werk.

Ik heb een achtergrond in internationale communicatie, met name copywriting- en editing, en vanuit mijn sterke drijfveer naar sociale rechtvaardigheid voorheen bij verschillende Ngo's gewerkt op het gebied van eerlijke en duurzame handel en kleding, met als insteek consumentengedrag. Ik deelde sterk het gevoel van missie en visie en het vuur brandde, nog steeds, maar ik zat er niet helemaal op mijn plek.

Nu wel. Coaching raakt in mij een groot gevoel van zingeving die gaat over verbinding, expressie, en communiceren. Ik coach met buik, hart en hoofd.

Ik ben verbonden aan een intervisiegroep en aangesloten bij het Kindercoachcollectief, dat coaches tevens adviseert.

In mijn vrije tijd geniet ik onder andere enorm van muziek - zowel luisteren als zingen; dansen, toneelspelen, fotograferen, schrijven, en de natuur.

"Home is a feeling" -

(Unknown)